Thermografie

Thermografie is sinds het begin van de 21ste eeuw een van de snelst groeiende markten. Tot het einde van de vorige eeuw was de aanschaf van deze hoogwaardige instrumenten nog voorbehouden aan de defensie, industrie en de grotere researchinstellingen.

Mede dankzij de productontwikkeling bij Fluke, wereldwijd marktleider op het gebied van draagbare test- en meetinstrumenten, is de aanschaf van een hoogwaardige thermografische camera (oftewel warmtebeeldcamera) bereikbaar geworden voor veel bedrijven en instellingen. Niet alleen doordat de camera’s betaalbaar zijn geworden, maar vooral ook vanwege de eenvoud in het gebruik en de geschiktheid van de warmtebeeldcamera’s om te worden gebruikt onder zware omstandigheden, zoals op een bouwplaats of in een productie omgeving.

Elektrotechniek

Onderhoudstechnici van fabrieken, ziekenhuizen of zorginstellingen weten, dankzij het gebruik van de warmtebeeldcamera’s sneller waar de problemen zitten of zelfs waar toekomstige problemen in de installatie kunnen ontstaan. De gemiddelde elektrotechnische installateur was al goed bekend met de mogelijkheden van infrarood beelden van elektrische installaties, maar kan nu dankzij de Fluke warmtebeeldcamera nog sneller en vaker problemen in de elektrische installaties opsporen, voordat er schade aan de installatie of zelfs brand door ontstaat.

Bouw

Klusbedrijven en storingsdiensten kunnen vaak sneller en makkelijker lekkages opsporen (zowel lucht- als vochtlekkages) waardoor er voor hun klanten minder en korter overlast bestaat.
Voor een eigenaar of bewoner is het nogal een verschil of bij een leidinglekkage in zijn badkamer de halve muur moet worden afgebroken om uiteindelijk de lekkende leiding te vinden of dat dankzij de camera heel gericht 1 of 2 tegels worden verwijderd, waarachter de oorzaak van de lekkage zich bevindt.

Vastgoedbeheer en woningbouw

Vastgoedbeheerders en woningbouwstichtingen met planmatig onderhoud kunnen hun woningbestand met warmtebeeldcamera’s grondig inspecteren en in kaart brengen en bij spouwmuur isolatieproblemen sneller tot actie overgaan. Maar zeker zo belangrijk is de mogelijkheid om de eigenaar en/of bewoner achteraf op warmtebeeldfoto’s te kunnen laten zien, dat de extra isolatiemaatregelen daadwerkelijk tot een zichtbare verbetering heeft geleid.

Advies en Training

Onze adviseurs, die Level 1 en Level 2 opgeleid zijn, hebben in de afgelopen jaren bij veel verschillende bedrijven en instellingen de mogelijkheden en onmogelijkheden van warmtebeeldcamera’s mogen demonstreren en uitleggen. Bent u benieuwd wat deze warmtebeeldtechniek in uw specifieke situatie kan betekenen, dan komen wij graag bij u op bezoek om u dit te laten zien. Bel ons op +31 (0)184 642 343 voor een vrijblijvende afspraak of een telefonisch advies.

Om de gebruiker verder wegwijs te maken bij de bediening van de meetapparatuur of software en de analyse van meetresultaten, organiseren wij Gebruikerstrainingen Thermografie. Daarnaast organiseren wij regelmatig Thermografie seminars waarin wij dit onderwerp wat algemener benaderen. Kijk bij Trainingen voor een actueel overzicht of bel ons op +31 (0)184 642 343.

Indien gewenst kunnen we externe of incompany trainingen verzorgen, die zijn afgestemd op de omgeving en de toepassing van de gebruiker. Deze trainingen kunnen bestaan uit een producttraining, praktijktheorische training en normtraining. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze productspecialisten, bel: +31 (0)184 642 343.

Meer informatie over onze Thermografische camera's vindt u bij Thermografische camera's / warmtebeeldcamera's.