• Importeur en distributeur
  • Eigen kalibratie & servicecenter
  • Voor 14:30 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €100 voor online bestellingen

Nieuw: de FLIR Si2-serie

08-03-2024

FLIR heeft een nieuwe serie akoestische camera’s gelanceerd: de Si2-serie. Deze revolutionaire reeks ultrasone camera’s zijn dé tool voor het opsporen van lekkages in persluchtsystemen, vacuümsystemen en bij het identificeren van partiële ontladingen in hoogspanningssystemen. De nieuwe serie is verkrijgbaar in drie varianten, Si2-LD, Si2-PD en Si2-Pro.

Verminder energieverlies en onderhoudskosten met de nieuwe modellen uit de FLIR Si2-serie.

De upgrades van de Si2-serie

De FLIR Si2-serie bestaat uit drie modellen die de nodige upgrades hebben ten opzichte van hun voorganger. De belangrijkste verbeteringen:

  • Verbeterde beeldkwaliteit met functies als een 12 MP kleurencamera, 8x digitale zoom en LED-verlichting voor donkere omgevingen.
  • Langere batterijduur, waardoor professionals langer in het veld kunnen werken zonder van stroombron te wisselen.
  • Kwantificering van gaslekken is uitgebreid van perslucht naar andere veel voorkomende industriële gassen. Zoals: waterstof, CO2, ammoniak, argon, helium en methaan.
  • Nieuwe ‘mech mode’-functie detecteert sneller mechanische problemen, zoals lagerfouten.

De drie modellen

De FLIR Si2-serie omvat drie verschillende modellen, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften en toepassingen. Bekijk welk model uit de Si2-familie het beste past bij jouw toepassing.

  • FLIR Si2- LD: Ontworpen voor geavanceerde lekdetectie en mechanische foutdetectietoepassingen. Deze gebruiksvriendelijke akoestische camera spoort lekkages op en detecteert lager defecten.
  • FLIR Si2- PD: Ontworpen voor elektriciteitstoepassingen. De akoestische camera is bedoeld voor elektrische opwekking, transmissie en het analyseren van gedeeltelijke ontlading.
  • FLIR Si2-Pro: De Si2-Pro is het meest uitgebreide model binnen de FLIR Si2-serie en combineert de kenmerken van de Si2-LD en Si2-PD. Dit model is ontworpen voor lekdetectie onder druk en detectie van mechanische fouten en gedeeltelijke ontlading. De FLIR Si2-Pro is te gebruiken in alle industrieën.

Upgrade FLIR Thermal Studio

Op basis van deze nieuwe serie, wordt De FLIR Thermal Studio geüpgraded. Hierna omvat deze ook de kwantificering van meer gassen, zoals de nieuwe Si2 modellen in zich hebben. Gebruik je de FLIR Thermal studio, dan kun je deze dus ook met de nieuwe modellen blijven gebruiken om data eenvoudig te registreren en gemakkelijker te delen via rapporten.

Wat maakt de FLIR Si2-serie akoestische beeldcamera’s zo bijzonder?

Deze serie ultrasone analyzers biedt een reeks innovatieve functies die inspecties efficiënter en effectiever maken:

  • Eenvoudige bediening met één hand: Door het lichtgewicht is de Si2-serie met één hand te bedienen. Inspecteer met de ene hand, terwijl de andere hand vrij blijft voor veiligheid tijdens langdurige inspecties.
  • Superieure geluidsdetectie met 124 microfoons: De akoestische camera’s zijn uitgerust met maar liefst 124 low-noise MEMS-microfoons. Zelfs de stilste geluiden vanuit een veilige afstand worden opgevangen. Ultrasone geluiden worden op deze manier weergegeven in beeld. Zo kan de bron van een lek of lozing nauwkeurig worden gelokaliseerd.
  • Afstandsbereik van 0,3m tot 200 m: De balans tussen frequentiecapaciteiten en de afstand waarover geluid kan reizen is optimaal afgestemd.

Advies nodig?

Raymond helpt je graag bij de keuze voor het juiste instrument.

Raymond Voorbergen
Nieuw: de FLIR Si2-serie

Advies nodig?

Raymond helpt je graag bij de keuze voor het juiste instrument.

Raymond Voorbergen