Elspec

In de wereld waar steeds meer afhangt van de kwaliteit van de netspanning, bestaat ook steeds meer behoefte aan het monitoren van deze netspanningskwaliteit. Het wordt echter een steeds grotere uitdaging om vooraf te bepalen waar je allemaal op moet gaan letten bij een goede analyse.

Natuurlijk kennen we de NEN-EN50160 netspanningskwalteitsnorm. Deze norm geeft aan waar de netspanningskwaliteit minimaal aan moet voldoen. Maar wat als er nou een netspanningsprobleem is geweest waar de norm niets over meldt en waar toch een analyse gemaakt moet worden; van dat moment of waar achteraf met een kritischer tolerantie gemeten had moeten worden? Opnieuw meten kan niet meer want het leed is al geschied.

Het bedrijf Elspec Ltd uit Israël, heeft gedurende de afgelopen 30 jaar veel research en development gedaan op o.a. Power Qualty Analyzers en Cosinus Phi verbetering. Dit heeft geresulteerd in een unieke lijn netanalyseapparatuur die gebruik maakt van de gepatenteerde datacompressietechniek: de PQZIP technolgie. Deze techniek biedt de mogelijkheid om continu de meetgegevens op te slaan met een meetsnelheid van 1024 samples per cyclus. Omdat alle meetdata in het 8GB geheugen wordt opgeslagen, is het mogelijk achteraf zelf te bepalen waar met welke grenswaarden gewerkt moet worden.

Ook kan een specifiek event uitgezoomd worden tot op sinusniveau. Ook analyses volgens de NEN-EN50160 norm kunnen acheraf gedaan worden over een nader te bepalen weekperiode. Of het nu om harmonische, flicker of events gaat of dat u acheraf toch liever het energieverbruik of blindvermogen wilt meten, met Elspec is het allemaal mogelijk.