De basis is het netwerk

Gemiddeld verdubbelt de dichtheid van opslagcapaciteit elke twee jaar (wet van Moore). Bestanden worden groter, bandbreedte steeds hoger, nieuwe toepassingen zoals VoIP en Video on Demand stellen steeds grotere eisen aan de netwerken.

Hiermee neemt ook de afhankelijkheid van netwerken toe.
En hierbij wordt nog wel eens wat vergeten: de basis van een netwerk is de bekabeling!

Deze bekabeling wordt steeds belangrijker.

Daar waar vroeger de data met 10 Mb op 16 Mhz over de kabel ging, zal deze met de komst van Categorie 7 met 10 Gb op 600 MHz over de koperbekabeling lopen. Met complexere en compactere coderingstechnieken nemen de toelaatbare marges van de kabel stevig af.

De producten van Fluke Networks kunnen u hierbij uitstekend helpen, of het nu Fiber(glasvezel), koper of Coax is.
Deze kabeltesters zijn grof in 3 groepen in te delen, in volgorde:

1. Verificatie

Probleemdiagnose voor verkeerd aangesloten aderparen, onderbroken of gebroken kabel, etc. Beschikbaar voor koperkabel en glasvezel.

2. Kwalificatie

Testen van kabel welke snelheden en technieken ondersteunt worden.Alleen beschikbaar voor koperkabel. Perfect voor een upgrade naar Gigabit over bestaande Cat5 bekabeling.

3. Certificatie

Voldoet de bekabeling aan de TIA/ISO normeringen, certificeer het netwerk en verzamel meetgegevens (MHz, dB, NEXT, ELFEXT, RL etc). Beschikbaar voor koperkabel (Cat3/Cat5e/Cat6/Cat6a/Cat7) en glasvezel.

Hiernaast bevat het volledige productpakket hardware en software voor netwerkanalyse, sniffers, draadloze netwerk-tools, VoIP, kabelzoekers en Telecom/DSL toepassingen. Met name handig voor troubleshooting van auto-negotiation (Half Duplex/Full Duplex, 10BaseT, 100BaseT), PoE apparatuur en draadloos verbinden (WiFi a/b/g/n).